Ik ben Arend de Braak, getrouwd en vader van een gezin met 7 kinderen, waarvan de jongste twee nog thuis wonen. We genieten van veel mooie dingen: thuis, en met de kinderen die al uit huis zijn en kleinkinderen.

Bijbelteksten die ervoor zorgen, dat ik God kan vertrouwen, inspireren mij.

Zoals bijvoorbeeld Psalm 10:17:

‘U verhoort de wens van de nederigen, U bemoedigt hen en luistert met aandacht’.

Sinds augustus 2014 ben ik predikant van de gemeente van Sint Jansklooster-Kadoelen. Een gemeente met ruim 700 leden. Sint Jansklooster is de vierde gemeente die ik dien. Hiervoor was ik predikant in Heemse (2002-2014), Ten Boer (1997-2002) en Smilde (1993-1997). In 2018 vierden we het 25-jarig ambtsjubileum.

Preken doe ik graag. Mijn passie en kracht ligt verder in de persoonlijke ontmoeting met mensen, jong en oud. Catechese en pastoraat zijn me dierbaar. Open gesprekken met jongeren en volwassenen inspireren om steeds opnieuw na te denken over de verbinding tussen ons leven van alledag en Gods Woord. Ook mensen die niet of niet meer in de kerk komen, kunnen me gerust aanspreken over vragen die bij hen leven. We leven met en staan voor dezelfde vragen in ons leven.

Wat doe ik naast mijn werk in de gemeente? Ik werk met veel plezier binnen het Deputaatschap Kerkelijke Eenheid. Ik hou van fietsen en van een leuke rit op de motor. En ik wandel graag met onze hond in de natuur.

Wie mij wil spreken of ontmoeten, graag! Een afspraak is gauw gemaakt.

Mobiel: 06-81062460   Email: ade.braak@gmail.com